Foto albums

Wist u dat we ook fotoalbums op de website hebben? Daar kunt u foto's bekijken van verschillende activiteiten. Kijk hier.

College van diakenen

Diaconaal werk staat voor omzien naar de medemens, zowel binnen als buiten de kerk. In vroegere dagen waren de diaconieën zeer actief in het financieel ondersteunen van armlastige mensen binnen de kerkelijke gemeenschap. Ook tegenwoordig wordt er soms een beroep op de diaconie gedaan om individuen te ondersteunen. Dit gebeurt dan door middel vn een lening of een schenking. Verder is het de taak van de diaconie om de gemeente betrokken te houden bij de noden en zorgen van de wereld.

Kerkdiensten, ZWO
Binnen de kerkdiensten is de diaconie vooral zichtbaar bij de diaco¬nale collecte, waarmee diverse projecten worden ondersteund, zowel regionaal als landelijk of wereldwijd. De werkgroep ZWO van de diaconieën van de streekgemeente zorgt steeds voor een voorbeeld-project, waardoor de gemeente een indruk kan krijgen van het werk op het terrein van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssa¬menwerking en met een onderdeel daarvan vertrouwd raakt.
De komende tijd zal de aandacht gericht zijn op AIDS bestrijding in Afrika, waar door de vele gevallen van AIDS een hele generatie verloren dreigt te gaan.

Vluchtelingen
De diaconie maakt zich samen met anderen sterk vppr Vluchtelingen. De gemeente Beuningen-Winssen heeft het charter van Groningen ondertekend en hiermee beloofd om naar beste vermogen zich in te zullen zetten voor deze zwakke groep in de samenleving. Verder neemt de diaconie deel aan het platform “kerk en vluchteling” waarin ook andere kerken in de regio vertegenwoordigd zijn.

Wereldwinkel

De diaconie is ook betrokken geweest bij oprichting van de Wereldwinkel, die sinds enige tijd over een eigen pand beschikt in het centrum van Beuningen. De diaconie heeft bij de opstart leningen verstrekt, maar heeft ook bijgedragen aan het werven van vrijwilligers.

zo juni 24 @09:30 -
zo juli 01 @11:00 -