Groeien

GROEIEN

Leven is gericht op groei. In de natuur kijken we elk jaar in de lente met verwondering naar het zaad dat in de aarde valt en uitgroeit tot een plant die bloeit en vrucht draagt. Ook mensen kunnen in hun leven groeien, bloeien en vrucht dragen. Met aandacht volgen we de groei van een kind tot een volwassen man of vrouw.

Klik hier om te downloaden.

Muziek en zang

Liedgroep
Ongeveer 1 keer per maand wordt de kerkdienst van 11.00 uur ondersteund door de Liedgroep. Mensen die graag mee willen zingen kunnen zonder aanmelding vooraf om 10.15 uur één of meerdere nieuwe liederen instuderen die in de dienst gezongen zullen worden. Wanneer de Liedgroep medewerking verleent aan de kerkdienst staat vermeld in het Streekkerkblad en de Koerier. Ook wordt het de week voorafgaand aan de kerkdienst op de zondagsbrief vermeld.

Con Amore
Con Amore is een zangvereniging, die uitsluitend geestelijke liederen zingt. Het repertoire bestaat uit liederen uit het liedboek en opwekkingsliederen, maar ook liederen van bijvoorbeeld Bach, Händel en Schubert. Het koor treedt jaarlijks 8 tot 10 keer op in kerkdiensten van de Protestantse Gemeente, Rooms-Katholieke parochies, in het Radboudziekenhuis en verpleeghuizen. Het koor repeteert elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. ledereen is van harte welkom om mee te zingen. Het koor Con Amore heeft een eigen website.

Kinderkoor
Het kinderkoor is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het kinderkoor werkt 3 of 4 keer per jaar mee aan een dienst en oefent voorafgaand aan die diensten, ongeveer 4 keer. Repeteren vindt plaats op vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Wie qua leeftijd in aanmerking komt en staat ingeschreven in de protestantse kerk, krijgt automatisch een uitnodiging en kan zelf beslissen om (weer) mee te doen. Uiteraard zijn alle kinderen tussen 4 en 12 jaar van harte welkom om mee te zingen. lnformatie bij de dirigent, zie daarvoor de adressenlijst.

Muziek
Met enige regelmaat worden de diensten ondersteund door de inbreng van mensen die een zeer uiteenlopende diversiteit aan instrumenten bespelen. Te denken valt aan de viool, dwarsfluit of trompet, maar ook aan een panfluit. Wellicht raakt u na het lezen van dit stukje misschien wel enthousiast en denkt, dat zou ik ook wel willen. Of u weet iemand die graag zijn medewerking wil verlenen aan de dienst. Aarzel dan niet en neem contact op met de ouderling eredienst.

Taizé Cantorij
Enkele malen per jaar wordt een Taizé viering gehouden in de protestantse kerk in Beuningen. Deze zangdienst wordt ondersteund door de Taizé Cantorij. De repetities zijn op donderdag avond. Contactpersoon voor de Taizé Cantorij is Greet van Doorn.

zo nov 04 @11:00 -
zo nov 11 @10:00 -