Huwelijk

Een huwelijksdienst is, in tegenstelling tot een doopdienst, wel een dienst die helemaal draait om het inzegenen van het huwelijk of het zegenen van een relatie. De predikant en het aanstaande paar hebben voorafgaand aan de dienst een aantal gesprekken, waarin de motivatie om te trouwen in de kerk en de invulling van de dienst besproken wordt. Vaak zijn dat intense en boeiende gesprekken, die hun weerslag vinden in de kerkdienst zelf. De kerkdienst hoeft niet plaats te vinden in een gebouw van de Protestantse kerken binnen de regio midden maar kan ook elders.
Het komt geregeld voor dat onze gemeenten een verzoek krijgen voor het inzegenen van een gemengd Rooms-Katholiek-Protestants huwelijk. Onze gemeenten staan daar positief tegenover.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de predikant of:

do nov 29 @ 7:00PM -
Adventsvesper (Mamre Druten)
zo dec 02 @ 9:30AM -
zo dec 02 @11:00AM -
zo dec 02 @11:00AM -
do dec 06 @ 7:00PM -
Adventsvesper (Lier Puiflijk)
zo dec 09 @ 9:30AM -
zo dec 09 @11:00AM -
do dec 13 @ 7:00PM -
Adventsvesper (’t Trefpunt Deest)