Activiteitenprogramma

Tentoonstelling Zonnelied van Franciscus van Assisi

‘Zusterlief, Broederlief’

Een tentoonstelling bij het Zonnelied van Franciscus van Assisi

Het beroemde Zonnelied van Franciscus van Assisi is het centrale thema van de schilderijententoonstelling ‘Zusterlief, Broederlief’. Door samenwerking tussen de Rooms-Katholieke kerk en de Protestantse Gemeente van Druten is deze expositie die ons hele land doorreist gedurende de maand november te bezichtigen in de Immanuelkerk in Druten.

De zeven basiselementen (zon, maan, vuur, water, aarde, wind en zelfs de dood) die in het Zonnelied voorkomen, worden ‘broeder’ en ‘zuster’ genoemd. De Culemborgse kunstenares Jeltje Hoogenkamp maakte bij de basiselementen zeven kleurrijke schilderijen. Verschillende dichters lieten zich eveneens door het Zonnelied inspireren tot gedichten die de schilderijen vergezellen.

Plaats: Immanuelkerk, Kattenburg 59, 6651 AM Druten

Openingstijden: de specifieke openingstijden liggen achter ons.

Schilderijen: Jeltje Hoogenkamp

Gedichten: Fiet van Beek, Mieke van den Berg, Ria Borkent, Clemens van Brunschot, Anton Chardon, Reinier Dorgelo, Jon van Duivenbode, Henk Fonteyn, Ati van Gent, Jan Groenleer, Juliën Holtrigter, René van Loenen, Henk van ter Meij, Irene Postma, Laura Reedijk, Alfred Valstar.

zo mrt 03 @ 9:30AM -
zo mrt 03 @11:00AM -
zo mrt 10 @ 9:30AM -
zo mrt 10 @ 9:30AM -
wo mrt 13 @ 9:30PM -
Biddag gewas arbeid Horssen
zo mrt 17 @10:00AM -
Fusiedienst Rivierenland Oost - Druten
zo mrt 17 @11:00AM -
zo mrt 24 @ 9:30AM -
zo mrt 24 @ 9:30AM -
zo mrt 24 @11:00AM -
Copyright © 2019 Streekgemeente Maas en Waal. Alle rechten voorbehouden.